Google Sheets E-Tablolarda Matematiksel Formüller
Günümüz teknoloji çağında günlük işlerimizi kolaylıkla halledebileceğimiz birçok uygulama geliştirildi. Bunlardan bir taneside Google E-tablolar uygulaması olmaktadır. Google E-tablolar matematiksel formüller konusunda sizlere büyük kolaylık sunacaktır. Google Workspace’in önemli ve sevilen uygulamalarından olmaktadır. Üstelik birçok avantajı da bulunuyor. Profesyonel olduğu özellikler arasında işlevler ve formüller de yer alıyor. Dilerseniz bu linke tıklayarak Google E-tablo işlevler ve formüller hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Dilerseniz şimdi birlikte bir diğer başlığımız olan Google e-tabloda matematik işlemleri nasıl yapılır inceleyelim.
Neler Var?
Google E-Tabloda Matematik İşlemleri Nasıl Yapılır?
Google E-tablolar ile birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kusursuz tablolar hazırlaya bileceğiniz gibi bir şok işleminizi de e-tablolar ile yapabilirsiniz. Peki, bu işlemler ne? E-tablolar ile toplama işlemi, çıkarma işlemi, çarpma işlemi, bölme işlemi, ortalama işlemi ve yüzde işlemi de yapabilirsiniz. İşlevler ve formüller denildiğinde artık aklına gelecek tek uygulama e-tablolar uygulaması olacak. Dilerseniz birlikte bu işlemleri nasıl yapabilirsiniz inceleyelim.
Toplama İşlemi
Öncelikle toplamak istediğiniz hücreleri belirleyin. Örneğin, A2 ve B3 hücrelerini toplamak istiyorsanız, bu formülü girin: =A2+B3, ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 47 çıkacaktır.
Çıkarma İşlemi
Öncelikle çıkarmak istediğiniz hücreleri belirleyin. Örneğin, A4 ve B4 hücrelerini çıkarmak istiyorsanız, bu formülü girin: =A4-B4, ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 22 çıkacaktır.
Çarpma İşlemi
Öncelikle çarpma yapmak istediğiniz hücreleri belirleyin. Örneğin, B2 ve B3 hücrelerini çarpmak istiyorsanız, bu formülü girin: =ÇARPIM(B2;B3), ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 1190 çıkacaktır.
Bölme İşlemi
Öncelikle bölme yapmak istediğiniz hücreleri belirleyin. Örneğin, A4 ve B4 hücrelerini bölme yapmak istiyorsanız, bu formülü girin: =A4/B4, ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 1.4 çıkacaktır.
Ortalama İşlemi
Öncelikle ortalama yapmak istediğiniz hücreleri belirleyin. Örneğin, A4 ve B4 hücrelerini ortalama yapmak istiyorsanız, bu formülü girin: =ORTALAMA(A4;B4), ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 66 çıkacaktır.
Yüzde İşlemi
Öncelikle yüzdesini öğrenmek istediğiniz hücreyi belirleyin. Örneğin, A2 hücresi için şu formülü girin: =A2*0,25, ardından Enter tuşuna basın. Sonuç olarak 3 çıkacaktır.