Google Workspace Ve JumpCloud İle Kimlik Erişim Yönetimini Modernize Ediyor
Uzun zamandır hafıza sıkıntısı yaşadığım için yeni bir telefon almaya karar verdim. Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için kullandığım hafızadaki telefon bana asla yetmiyordu. Hemen güvendiğim bir yere giderek araştırmalarımı yapmaya başladım. Çok beğendiğim nihayet bir telefon bulmuştum. Hemen satın aldım ve ofise doğru yola koyuldum. Biran önce gidip kurmam lazım çünkü bu tarz şeylerde oldukça sabırsız bir yapım var. Hemen odama giderek telefonu açtım ve kurmaya başladım. Bu yeni telefondaki düzene alışmam zaman alacaktı ama hevesim sayesinde eminim çabucak adapte olabilirim. Tam telefonu kurarken kapı çaldı. Gelen Ayaz’dı heyecanla bir şeyler geveledi ağzında. Sakin olmasını ve sakince anlatmasını istedim. “Workspace kimlik yönetimini modernize ediyormuş.” Deyince o an telefon kurulumunu unutup hemen bilgisayarıma yöneldim.
Okudukça heyecanlacağıma emin olarak hemen okumaya başladım. Bulunduğumuz günde özellikle giderek daha karmaşık ve küresel bir işyerinde çalıştığım için verimliliğin güvenli bir şekilde sağlamanın söz konusu olduğundan bahsetmişler. Modern bir BT ortamını yönetmek bazen oldukça zor olabiliyor. Küçük ve orta ölçekli organizasyonlar hızlı personel alımı ve çıkışını destekleme, çalışan cihazları, bulut tabanlı ve yerinde uygulamaları, ağlar ve çok daha fazlası gibi kaynaklara erişim yönetme gibi değişen BT öncelikleri ile karşı karşıya kalıyorlar.
Bazı düzenlediğim organizasyonlar ayrıca sürekli olarak siber saldırı tehditleriyle karşı karşıya gelebiliyorum. Üstelik bir işveren olarak çok iyi biliyorum ki başarılı bir saldırının etkileri oldukça yıkıcı düzeyde olabiliyor. Hal böyle olunca veri ihlalleri finansal kayıplara ve marka itibarına zarar vererek başarılı bir saldırının etkilerini geniş kapsamlı ve uzun vadeli bir hale getirebiliyor. Bu nedenle şirketimi maliyet etkin ve esnek BT araçları ile kendimi korumak için proaktif önlemler almam çok daha önemli.
Düzenlediğim organizasyonlar bu zorluklara Google Workspace ile bir çözüm buluyor ve birçok durumda Workspace’i modern yerinde kimlik dizinlerinin yerini alacak bir çözüm olarak belirliyorum.
Neler Var?
Kimlik dizininizi modernize etmek
Yerinde olan kimlik dizinlerinin birçoğu, oldukça köklü mimarilerinden ve tek bir sağlayıcıya kilitlenme stratejisinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu durum da organizasyonları zorlayıcı ve esnek olmayan bir duruma sokuyor. Herhangi bir organizasyonun çevrelerini yönetme, değişen kullanıcı taleplerini karşılama ve işletmenin gelişen ihtiyaçlarına uyum sağlama yeteneği çok sınırlı hale gelebiliyor.
Bahsettiğim tüm bunlar, organizasyonların büyümelerini sağlayan ürün ve hizmetleri entegre etmeyi oldukça zor hale getiriyor. Bu da MacOS ve Linux cihazlarımı yönetmek ya da Microsoft Exchange gibi yazılımları Windows olmayan cihazlara dağıtmak gibi birçok örnek verebiliyor. Üstelik kullanıcı erişimini yönetmek için karmaşık ve idari iş yükünü artıran ve kaynaklarla entegrasyonu oldukça zorlaştırıyor.
Diğer seçenekler nelerdir?
Tüm bu sorunlar, birçok organizasyonun alternatifleri düşünmeye bedel oluyor. Popüler bir alternatif olarak Google Workspace ve JumpCloud’un açık dizin platformunu birlikte kullanılıyor. Bu çözüm, organizasyonlara modern bir üretkenlik paketi sunmanın yanı sıra, çevrelerindeki diğer araçlarla kolay bir şekilde entegre olan bir açık kimlik dizini platformunu da içeriyor.
Her ili çözümde de ayrıntılarına dalalım ve Workspace ve JumpCloud’un eski dizin ve üretkenlik seçenekleri için modern bir alternatif olarak hizmet ettiğini görebiliyorum.
Google Workspace ve JumpCloud: Birlikte Daha İyi
Workspace, kullanıcıların zaten bildiği ve oldukça sevdiği uygulamaları kullanarak, ekiplerin ve organizasyonların her büyüklükte bağlanmasını, oluşturmasını ve işbirliği yapmasını kolaylaştıran bir platform sunar. Workspace, e-posta, sohbet, ses ve video aramaları, belge işbirliği, depolama, görev yönetimi, güvenlik araçları ve yönetici kontrolleri gibi işin temel unsurlarını sorunsuz bir şekilde entegre etmesinin başlıca sebebidir. Böylelikle kullanıcılar nerede olurlarsa olsunlar kolayca ve güvenli bir şekilde çalışabilirler. Aynı zamanda tek bir yönetici konsolu biz kullanıcıları yönetmenin, cihazları güvence altına almanın uyumluluğu desteklemenin ve verileri güvenli özel tutmanın daha basit bir yolunu bizlere canı gönülden sunuyor.
JumpCloud, özünde, organizasyonlara merkezi, çok daha güvenli ve sağlam kimlik, erişim ve cihaz yönetimi yetenekleri sunan bulut tabanlı bir dizin hizmeti olan açık bir dizin platformdur. JumpCloud, tek başına kimlik sağlayıcı (ldP) olarak hareket edebiliyor. Ya da Google Workspace gibi mevcut herhangi bir diğer ldP’ye sorunsuz bir şekilde bağlanabiliyor.
Müşterilerimizden Biriyle Tanışın: MiQ Digital
Oldukça hızlı büyüyen bir medya ajansı olarak, MİQ Digital, 2012’de benimsediği Google Workspace’i tamamlayacak bir kimlik, cihaz ve erişim yönetimi (lDAM) çözümüne ihtiyaç duyuyor. Çözüm, ölçeklenebilir olmalı, uzaktan çalışan ekibinin güvenli bir şekilde işbirliği yapmamı sağlıyor olmalı ve farklı çözümler arasında sıkıcı IT yönetimini en aza indirmek için tek bir pencere işlevi görmeli.
“JumpCloud, güvenlik durumumuzu güçlendirmemize yardımcı oluyor,” diyor MiQ’de Takım Lideri – IT Operasyonları ve Sistemleri Dani Gardner. “Ayrıca, bize veri ve uyumluluk konusunda çok daha fazla kontrol sağlıyor. Ve JumpCloud sayesinde, Microsoft Active Directory’yi devre dışı bırakıyorlar. Üstelik küresel ofislerinde herhangi bir yerel sunucuyu barındırma ihtiyacını ortadan kaldırarak, altyapı, lisanslama ve insan kaynaklarından oldukça önemli tasarruflar elde ediyorlar. Manuel süreçleri otomatikleştirerek her gün 2 saate kadar zaman kazanıyorlar. Yıllık ortalama olarak müşterileri için daha stratejik ve etkili olmak için yüzlerce saat geri kazanıyorlar.” Gardner ekliyor.
Mevcut Dizin Hizmetinizi Değiştirmeye Başlayın
Workspace ve JumpCloud’un açık dizin platformu, yerinde Active Directory sunucularına modern, bulut tabanlı bir alternatif oluyor. Workspace’in üretkenlik ve işbirliği araçlarından ve JumpCloud’um açık dizin platformundan yararlanıyor. Organizasyonlar IT ortamlarını verimli bir şekilde yönetiyor. Biz kullanıcıları ve önemli kaynaklarımızı koruyor, onboard işlemlerini kolaylaştırıyor. Herhangi bir kaynağa ve lokasyona kullanıcı girişlerini basitleştirebilirler.
Bu tür bir çözüm, organizasyonlara ihtiyaçlarına uygun araçları seçme özgürlüğü ve eski ekosistemlere bağlanmadan esneklik sağlıyor.
JumpCloud ve Workspace, tek bir satıcı çözümüne alternatif olarak, bulunduğumuz günde IT’nin günlük operasyonlarını basitleştirmenin daha da kolay olduğu, maliyet etkin bir çözüm sunmak için işbirliği yapıyor.
JumpCloud ve Google Workspace arasındaki işbirliği hakkında daha fazla bilgi edinin.
İşte bu muhteşem güvenlikli Google Workspace ile tanıştım nihayet. Bu haberi okuduğuma o kadar sevindim ve içeriğine odaklandım ki telefonumu bir köşede unutmuştum. Okumamın ardından kendi içimde ufak bir istişare yapmayı da ihmal etmedim. Gözüm odanın içerisinde düşüncelerle dolu bir şekilde gezinirken telefonuma ilişti. Hemen kalan kurulumunu yaptım ve hem yeni telefonumun hem de bu güzel haberin tadını çıkarmak için kendime güzel bir kahve ısmarladım.