Google Workspace İş Ortağınız

   0543 160 46 57    info@htekin.com  

Gemini ile İşbirliğinizi Artırmanın 4 İpucu

Gemini ile İşbirliğinizi Artırmanın 4 İpucu

Öyle uykum var ki sanki yatsam 3 gün hiç uyanmadan uyuyacakmışım gibi geliyor. Ama o bile dinlendirmez beni. Kafamın içerisindeki yorgunluğu kolay kolay atabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu sıralar ofisteki işlerim, özel hayatımdaki yoğunluğum derken iç yorgunluğum hemen geçecek gibi değil. Bu yüzden ufakta olsa bir inzivaya çekilip kendimi dinlemek bana çok iyi gelecekti. Ofisteki tüm işlerimi ve toplantılarımı erteledim. Pijamalarımı giydim ve miskinlik yapmak için televizyonu açtım. Farkettim ki çok uzun zaman olmuş televizyon izlemeyeli. Bir yandan televizyon açıkken bir yandan da tabletimi kurcalamaya başladım. Gezinirken bir başlık çarptı gözüme. Gemini ile işbirliğini arttırmanın 4 ipucundan bahsediyordu. Hemen daldım başlığın derinliklerine. 

‘Önerinin ötesine hoş geldiniz’ diyerek oldukça iddialı bir giriş yapmışlar. Şimdiden dikkatimi çekmeyi başardı. Google Workspace için Gemini’den en iyi şekilde yararlanabilmemiz için uygulanabilir ipuçları sunan yeni serilerini bizlere sunuyorlar. Elbette kendi adıma kaçıırmadığımı söylemek isterim, şayet ilk yazılarını kaçıranlar için, bir prompt yazarken dikkate almamız gereken dört ana alanı gözden geçirelim. 

Bahsettiğim bu dört alanı (kişilik, görev, bağlam, format) içeren önerileri yazmayı uyguladıktan sonra, aşağıdaki dört en iyi uygulamayı kullanmaya başlayarak yapay zeka ile işbirliğimi daha da geliştirebiliyorum. 

Google Workspace için Gemini ile Başlamanın Dört Hızlı İpucu

  1. Doğal dil kullanın. Mesela başka bir kişi ile konuşuyormuş gibi yazabilirim. Tam cümle kurarak tam düşüncelerimi kolayca ifade edebilirim.
  2. Spesifik olun ve tekrarlayın. Gemini for Workspace’e ne yapmasını istediğimi ( özetlemek, yazmak, tonu değiştirmek, oluşturmak vb.) söylüyorum. Mümkün olduğu kadar çok bağlam sağlıyorum.
  3. Kısa ve karmaşıklıktan kaçının. Talebimi olabildiğince kısa ama spesifik bir dilde belirtiyorum. Üstelik kesinlikle argoya kaçmıyorum.
  4. Bir konuşma haline getirin. Sonuçlar beklentilerimi karşılamadığında ya da iyileştirme gerektirdiğine inandığımda, ipuçlarımı kolayca düzenleyebiliyorum. Daha iyi sonuçlar elde etmek için takip eden ipuçları ve gözden geçirme, iyileştirme sürecini kullanabiliyorum.

Çalışmayı Kendi Tarzınıza Uygun Hale Getirin

Elbette istediğim sonucu ilk denemede elde edemeyebilirim. Prompt’um için birkaç farklı yaklaşım denemem gerekebilir. Çalışma alanı Laboratuvarları programları boyunca öğrendikleri kadarıyla, en başarılı ipuçları ortalama olarak 21 kelime civarında olurken, bu bilgiye sahip olmadan denenen ipuçları genellikle kısa oluyor. Ortalama dokuz kelimenin altında. 

Bir örnek verecek olursam şayet: Hayal edin ki bir kahve dükkanı ve video oyun kafesi başlatmaya hazırlanıyorlar. Tebrikler! Şimdi, görsel kimlik oluşturma sürecimi başlatmak için Gemini ile gemini.google.com adresinde sohbet etmemiz gerekiyor. 

Şunu yazabiliriz:

Yeni işim, bir kahve dükkanı ile video oyun kafesinin birleşimi için yaratıcı ve dikkate alarak bir logo oluşturabiliriz. 

İkili Konsept: Logo, işletme sahipleri için oldukça önemlidir. İşletmenin hem kahve hem de oyun yönlerini net bir şekilde işaret etmeli, lakin fazla karmaşık da olmamalıdır. 

Hedef Kitle: Bir işletme için en önemli hususlardan bir tanesi hedef kitledir. Sıradan ve tutkulu oyuncuları (hobi amaçlı ve tutkulu), ayrıca benzersiz bir buluşma noktası arayan kahve tutkunlarını cezbetmelidir. 

Stil Seçenekleri: Bir diğer konu ise stil seçenekleri olmaktadır. Bu yaklaşımlara açık ve bu üç stilde birkaç örneği karşılaştırmak için birkaç örnek alabiliriz. Modern ve eğlenceli: Cesur renkler, eğlenceli grafikler, belki piksel sanat estetiği. Retro-Cool: Klasik arcade tarzı düşünün. Kalın harf tipi, neon renk ilhamı. Zarif ve Minimalist: Temiz çizgiler, geometrik şekiller, her iki tema için daha ince bir gönderme olacaktır. 

Çalışmayı Kendi Tarzınıza Uygun Hale Getirin

Gemini, yaratıcılığımı artırmak için yardımcı görüntüler sağlıyor. Şimdi beyin fırtınamıza devam edebiliriz. Her zamanki gibi, Gemini for Workspace’in tüm çıktılarını gözden geçirmeyi unutmamalıyız. Uygunluk, doğruluk ve netlik sağlamak için kesinlikle denenmesi gerekmektedir. Üretken yapay zeka, bizlere yardımcı olmak amacıyla tasarlanıyor lakin son çıktı bizimdir. 

Serinin bir sonraki yazısını sabırsızlıkla bekliyorum. Hemen Prompting rehberi 101 e-kitabını indirin ve Gemini for Workspace ile bugün başlayın.

Zaten televizyon izlemeyi unutmuşum. En iyisi internette biraz daha gezineyim. İşime yarayacak bilgiler edinmeyi çok seviyorum çünkü. Araştırmalarını yaparken birazda mısır patlatmak istedim. Sonrasında güzel bir film gecesi yaparak hem keyiflenir hem de kafamın içindeki yoğunluğu biraz olsun dinlendirmiş olurum. Sonrasında erkenden yatıp yarın yepyeni bir güne uyanmak bana tahminimden çok daha iyi gelecek. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hizmetler
İletişim bilgileri
Bizi Takip edin
Çalışma Saatleri:

Telif Hakkı © 2024 HTekin. Tüm Hakları Saklıdır.